Blog Listing norwain

Med DigiUnity blir digital samhandling, deling og læring mye enklere for Siva

Siva jobber med å videreutvikle infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling. For dem er det avgjørende å ha gode muligheter for læring, deling og samhandling både mellom kollegaer og...

By søn des 20, 2020 Illustration by
4 minutes read

Preben Sandborg Røe, kommunikasjonsdirektør i Siva. Foto: Lina Hindrum

Siva jobber med å videreutvikle infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling. For dem er det avgjørende å ha gode muligheter for læring, deling og samhandling både mellom kollegaer og med partnere. Slik startet samarbeidet med DigiUnity for å utvikle “Siva Nett”. Nå får de endelig samlet alt og alle i ett «digitalt vindu”.

Da Preben Sandborg Røe, kommunikasjonsdirektør i Siva, og hans kollegaer la ut et offentlig anbud for å finne en samhandlingsplattform for bedriften, vektla de brukervennlighet, funksjonalitet, service og kostnader.

Til til slutt var det DigiUnity som vant, og resultatet? Deres helt egne lærings- og samhandlingsplattform hos DigiUnity de ga navnet “Siva Nett”.

–Kraften for innovasjon og utvikling ligger i godt samarbeid. Vi har over flere tiår bygget en gigantisk arena for våre ansatte og partnere for samhandling, deling og læring. I starten foregikk dette gjennom fysiske møter på samlinger og gjennom ulike kanaler her og der, forteller Preben.

Siva er selskapet for industrivekst. Her jobbes det daglig med å videreutvikle en infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling. Hovedoppdraget er å få strukturen til å spille godt sammen, og da er Siva Nett et viktig verktøy for å realisere målene de har satt for organisasjonen.

–Kulturen for å dele er der fra mange år med erfaring, men frem til i dag har den digitale kommunikasjonen mellom partnere og ansatte vært i altfor mange kanaler: ulike nettsider, digitale verktøykasser, forskjellige type epost-systemer. Det er ikke optimalt! Derfor bestemte vi oss for å etablere Siva Nett, sier Preben.

For å skape bedre flyt på kommunikasjon, deling og samhandling mellom både ansatte og samarbeidspartnere, har de et mål om å gå fra «altfor mange kanaler» til kun den ene.

–Med Siva Nett kommer får vi en boost på delingskulturen, fordi nå er det rett og slett mye enklere å dele! Med korona og mye hjemmekontor, er det også helt nødvendig med en brukervennlig, digital kanal for å videreføre den kulturen vi har bygget opp over lang tid, sier Preben.

Spiller hverandre gode ved å dele digitalt 

For Siva er noen av deres nøkkelord læring, deling og samhandling. I dag går utvikling av ny teknologi og kunnskap lynraskt og man må lære seg nye ting oftere for å henge med – noe Siva også har fått kjenne på i løpet av årene.

–Livslang læring får en ny mening i dag. Digitale plattformer som Siva Nett en avgjørende arena for å dele kompetansen, spille hverandre gode og bli spilt god for å utnytte det beste for bedriften. Det er også avhengig av at vi faktisk bruker det, utnytte det, bidra og delta, så gjør det!

For Preben er det en fanesak å få med alle ansatte og partnere når det kommer til å dele av kunnskapen de sitter på – å være brukere, men også bidragsytere. Han mener at nøkkelen ligger hos hver enkelt ansatt, og at å beholde på nysgjerrigheten vil bidra til et mer motivert og engasjert arbeidsmiljø.

I dag åpner det digitale opp for å utforske og lære til et helt annet nivå, om det brukes riktig og skapes rom for det.

–Med Siva Nett har vi samlet all kommunikasjon og samhandling under ett «digitalt vindu». Håpet er at alle skal få glede og nytte av plattformen fremover. Har du spørsmål, still dem, og har du svar, så gi det. Bli også inspirert, gjenoppfrisk kompetansen ved å gå inn i kunnskapsbasen, se på e-læringskursene, bli med på arrangementer, delta i gruppene i hvert fall som titter – helst også som bidragsyter.

Målet for Preben og hans kollegaer i Siva er å samarbeide godt, forstå hverandre og at de er fleksible og villige til å utforske nye tanker sammen – noen av hovedingrediensene i innovasjon og vekst over tid.

DigiUnity AS er et aksjeselskap stiftet i henhold til Norges lover Hovedkvarterets adresse: Tordenskiolds gate 2, 0160 Oslo, Norge MVA-nummer: MVA 998297915 NR